Opet Lastik Değişimi
Otomobillerin tekerlekleri muayyen derecede bir açıyla hareket ederler ve birbirlerine paraleldir. Rot ayarı muntazam olan araçlarda tekerleklerin içinde açı ve uzaklık farkı bulunmaz. Rot ayarı, aracın direksiyonunu bir yöne çevrildiği vakit tekerleklerin de aynı yöne bakmasını elde eden mühim bir ayardır .
Rot ayarı bozukluğu olan araçlar sürüş sırasında sağa yada sola çeker. Buna ayrıca rot ayarı bozuk olan araçların tekerlek dişlileri zedelenir ve daha acele esker. Rot ayarının bozuk olduğu, dönüş sırasında tekerleklerden ses gelmesiyle ve tekerleklerin doğrultusuyla direksiyonun doğrultusu içinde ayrım bulunmasıyla anlaşılır. Rot ayarının yapılabilmesi için ilk önce lastiklerin denge ayarına bakılır. Eğer bir sıkıntı var ise ilk önce denge ayarı düzeltilir ve ondan sonra rot ayarına geçilir. Öncelikle aracın lastiklerinin tazyik ayarları yapılır.
Aracın rot ayarının bozuk olduğu tespit dildikten sonrasında değişik sensörler vasıtasıyla tekerlekler rot ayarı programının olduğu bilgisayara bağlanır. Bu bilgisayarda rot ayarının bozukluk derecesi tespit edilir. Daha sonrasında makinanın gösterdiği doğrultuda olması ihtiyaç duyulan değerlerde tekerlerin rot ayarı yapılır. Her iki yanda bulunan tekerler birbirlerine paralel olduğunda rot ayarı tamamlanır. Son aşamada aracın direksiyon ayarı yapılarak direksiyonun düz durması sağlanır.